DE SCHOENENKAST VAN: Mads Emil Møller

Neem een kijkje in de bruisende woning van Mads Emil Møller & Emili Sindlev in Kopenhagen, waar design, kunst en stijlvolle opbergoplossing een grote rol spelen. Met hulp van RackBuddy heeft Mads een aangepaste oplossing voor zijn grote schoenen- en sneakers collectie die hij heeft en die steeds groter wordt. Door deze oplossing kan hij zijn schoenen laten zien en op bergen.

Mads woont samen met zijn influencer vriendin, Emili Sindlev in Kopenhagen en deelt zijn garderobe met haar. Ze hebben oog voor geweldig design en dat zie je overal in hun woning terug, daarom moest de garderobe passen bij de algehele esthetiek. Met onze donkere buizen en de nieuwe smoke eiken planken hebben we enn opbergruimte weten te creëren voor meer dan 250 paar schoenen, die perfect is voor de twee schoenenliefhebbers.

De smoke eiken planken geven het interieur een Scandinavisch en mannelijk gevoel. Het eikenhout is zeer duurzaam en het uiterlijk en kwaliteit zijn gemaakt om jarenlang mee te gaan.

We hebben Mads Emil allerlei vragen gesteld over zijn passie voor schoenen en welke paren hij als zijn favoriet beschouwt.

Hieronder zie het volledige proces en transformatie en hoe we stap voor stap de volledige walk-in garderobe hebben gebouwd die perfect past bij de prachtige woning van dit stel.

Mads Emil Møller at his home in Copenhagen with RackBuddy shelves

 Wanneer is je passie voor schoenen begonnen? Hoe is het eigenlijk begonnen?

Mijn passie voor schoenen begon in de jaren 90 toen ik basketbal speelde en geïnteresseerd raakte in de NBA cultuur en Michael Jordan. In 1998 ben ik begonnen met het verzamelen van sneakers.

Is er een bepaalde stijl waar jij helemaal voor gaat?

Eigenlijk is mijn grootste probleem dat ik een brede smaak heb, daarom houd ik van allerlei sneakers en schoenen van verschillende schillende merken.


 

“ De meest unieke paren zijn die een bijzonder verhaal hebben uit mijn leven over waar en wanneer ik ze gekocht heb.”

 

Wat zijn je 3 favoriete merken of onderwerpers als het schoenen gaat?

Als ik echt moet kiezen, dan zijn dat Nike, Adidas en New Balance als het om sneakers zijn.

Mads Emil Møller and Emili Sindlevs home in Copenhagen

Mads Emil Møller and his RackBuddy wardrobe

Hoeveel schoenen heb je eigenlijk?

Ik ben eigenlijk de tel kwijtgeraakt, omdat ik ook veel paren heb gekocht en sinds een lange tijd heb ik mijn schoenen niet meer geteld… maar het zijn er heel veel. Mads Emil Møller and his RackBuddy wardrobe

Mads Emil Møller and his custom RackBuddy Wardrobe

Wat is het meest unieke paar dat je bezit?

De meest unieke paren zijn die een bijzonder verhaal hebben uit mijn leven over waar en wanneer ik ze gekocht heb.

Welke schoenen staan op dit moment bovenaan jouw verlanglijstje?

Op dit moment is er niets waar ik niet zonder mee kan, maar ik zou graag een paar van de nieuwe Travis Scott x Fragment Air Jordan 1s willen en een aantal andere coole aankomende releases. 

 

“Ik haal inspiratie uit reizen, films, muziek, kunst, geschiedenis, design en mensen die ik tegenkom.”

Mads Emil Møller & Emili Sindlev's Copenhagen home

Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik haal inspiratie uit reizen, films, muziek, kunst, geschiedenis, design en mensen die ik tegenkom.

Als het mogelijk zou zijn, welke schoenenkast zou je willen overvallen?

Hmm, dat is een goede vraag.. Er zijn vele persoonlijkheden die een ongelooflijke schoenencollectie hebben.. Maar waarschijnlijk is het die van Nigo, Fat Joe, Dj Clark Kent, Pharell, Chris Brown of Ronnie Fieg´s, dit zijn er maar een paar om op te noemen.