Hangin' with RackBuddy - Make it yours

Wat allemaal als een idee begonnen is in een garage 7 jaar geleden, is gegroeid naar een internationaal bedrijf met een Design Lab in Frederiksberg, Kopenhagen. RackBuddy is in een razendsnel tempo gegroeid met succes en heeft al heel mijlpalen behaald, de eigenaren hebben nog steeds veel doelen die ze willen behalen. Maar wie zijn nu eigenlijk de mannen achter RackBuddy, die waterbuizen in een urban en trendy inloopkasten en garderobe opbergoplossing hebben veranderd? En was is nu echt de reden achter het succes?

Jeugdvrienden uit Esbjerg, Denemarken 

Martin en Lasse kennen elkaar al bijna hun hele leven en de reden waarom zij vrienden kunnen zijn en een bedrijf kunnen runnen is dat ze elkaars ideeën waarderen en uitvoeren. Het idee achter RackBuddy is ontstaan in 2013 toen Martin een garderobe nodig had voor zijn nieuwe huis. Hij kon echter niets vinden dat aan zijn verwachtingen voldeed, hierdoor besloot hij er eentje met zijn vriend Lasse te ontwikkelen. Het doel was om iets te creëren dat stabiel is met een unieke uitstraling en in een strak design. Op dit moment is RackBuddy ontstaan. Het werd snel populair in de de vriendengroep en in een korte tijd werden de eerste tien RackBuddy kledingrekken verkocht. RackBuddy bleek een financieel haalbaar idee te zijn en Martin en Lasse hebben hierdoor het bedrijf opgestart naast hun fulltime banen. Maar in 2015 hebben ze hun fulltime banen opgezegd om zich volledig op het RackBuddy project te richten..

Make it yours

Lasse en Martin hebben om RackBuddy heen een universum gebouwd die Make it yours wordt genoemd. Het universum is de kern van RackBuddy’s DNA - De mogelijkheid om een RackBuddy je eigen te maken. Als je Lasse en Martin vraagt dan is er geen twijfel over mogelijk waarom RackBuddy een succes is geworden.

“RackBuddy is eigenlijk ontstaan uit een erg eenvoudig idee, namelijk de mogelijkheid om je eigen garderobe of opbergoplossing te creëren. We zijn aan dit idee  de hele tijd blijven hangen en met Make it yours hebben we de mogelijkheid gekregen om deze visie te kunnen uitoefenen. RackBuddy is in tegenstelling tot andere opbergoplossingen niet één specifieke stijl of type. De ruwe, urban uitstraling kan worden aangepast aan ieder zijn eigen stijl. Het kan vrouwelijk gemaakt worden en een lichte expressie krijgen door een paar accessoires toe te voegen”, aldus Martin.

Rackbuddy’s kracht is dat het niet alleen maar voor één specifiek doel gebruikt hoeft te worden. Het kan gebruikt worden in de keuken, woonkamer, kinderkamer en voor jouw garderobe. Je kunt voor de traditionele modellen gaan of creatief zijn en en eentje zelf ontwerpen - wees creatief en laat je fantasie gaan! Het make it yours universum betekent ook dat onze klanten elkaar kunnen inspireren door de opbergoplossingen aan elkaar te laten zien, zodat je creatieve ideeën kunt overnemen en persoonlijk kan maken. Dit is iets waar we enorm van genieten. We vinden het geweldig als mensen elkaars producten op Instagram laten zien en hoe zij een RackBuddy eigen hebben gemaakt. Daarom is onze nieuwe website meer gefocust op het inspireren van interieur”,  aldus Lasse. 

3 korte vragen voor Martin en Lasse

 Welke RackBuddy opbergoplossingen heb je zelf thuis? 

Lasse: Ik gebruik RackBuddy op een creatieve en een functionele manier door een muur te gebruiken voor schoenen en een muur voor planten en decoratie.

Martin: Ik heb een kleine inloopkast gecreëerd in mijn slaapkamer. Ik heb gebruik gemaakt van modellen van de walk-in collectie, maar door de hoogte van het plafond in de slaapkamer heb ik het aangepast.

 Kunnen jullie iets verklappen over de nieuwe dingen die eraan komen? 

Lasse: We kijken er erg naar uit om onze nieuwe serie van schappensysteem heel snel te lanceren.

Martin: We zullen ook een ladesysteem lanceren die je kunt monteren aan de bestaande RackBuddy opbergoplossingen, hierdoor kunnen onze bestaande klanten het toevoegen aan hun producten.

 Was is jullie volgende ambitie? 

Martin en Lasse: Onze nieuwe ambitie is dat we drie nieuwe online markten gaan betreden. We zijn er ook mee bezig om het personeel uit te breiden zodat we kunnen blijven omgaan met de werkdruk.