Hangin' with Soeren Le Schmidt

Hangin' with....SOEREN LE SCHMIDT

 


 

Onze grootste inspiratie komt van onze eigen klanten. Het gebeurd vaak dat we een nieuwe, creatieve weg vinden hoe onze kledingrekken gebruikt kunnen worden. Elke persoon voegt een andere persoonlijkheid toe aan onze modellen. 

We hebben klanten van verschillende leeftijdsgroepen en beroepen, die allemaal een ander verhaal te vertellen hebben. Daarom hebben we gekozen om sommige verhalen van onze klanten te laten zien door een serie van korte video's te creëren en jou een inzicht te geven hoe deze verschillende interessante persoonlijkheden onze producten dagelijks gebruiken.


We willen je graag Soeren Le Schmidt introduceren.


Copenhagen based fashion designer Soeren le Schmidt

“Als je hobby je huur betaald, dan weet je dat op de juiste weg bent.”

Soeren le Schmidt is een Deense ontwerper en kleermaker gevestigd in Kopenhagen en staat bekend om zijn indrukwekkende stijl en briljante maatwerk. 

Soeren is opgegroeid in een klein dorpje in Jutland. Zijn passie voor het kleermakersvak begon in zijn oma's studie. Hij heeft zijn eerste eigen colbert gemaakt toen hij nog maar 6 jaar oud was. Na de middelbare school besloot hij om zijn passie zijn beroep te maken en verhuisde naar Kopenhagen en begon te werken in de mode. Soeren beschrijft zijn stijl als grafische en minimalistische, maar het belangrijkste is dat zijn designs erg persoonlijk zijn. 

Soeren le Schmidt

Bijna al zijn klanten bezoeken hem vroeg in de ochtend of 's avonds laat pas, daarom is het erg belangrijk voor hem dat zijn huis een plek is waar hij zichzelf kan zijn maar ook creatief. Zijn woning en zijn showroom zijn in hetzelfde appartement in het centrum van Kopenhagen. Hij heeft RackBuddies gekozen voor zowel in de showroom maar ook voor zijn eigen inloopkast. 

Soeren le Schmidt's home in central Copenhagen

Minimalistisch en gewaagd

Soeren le Schmidts showroom in central Copenhagen

Soeren heeft voor zijn gekozen om RackBuddy Joey plafondrek te gebruiken. Dit RackBuddy ontwerp creëert een luchtig gevoel en hierdoor ligt de focus op de designs van Soeren. De industriële ijzeren buizen creeren een mooi contrast tussen het klassieke Kopenhagens appartement met pleisterwerk van het plafond en de oude houtenvloer. 

RackBuddy Joey for the ceiling in Soeren le Schmidts showroom

Haal het meeste uit een kleine ruimte 

DeSoeren le Schmidts walk-in closet with custom-made RackBuddy wardrobe solutions

De privé garderobe van Soeren bestaat uit heel veel kleding en schoenen. Daarom moesten we proberen om het meeste uit de beschikbare ruimte te halen voor zijn inloopkast zonder dat het te rommelig eruit ziet. We hebben een kledingrek op maatgemaakt in dezelfde ijzeren waterbuizen van onze Original Collectie die ook zijn gebruikt voor zijn showroom. Aan de lange kant van kamer heeft Soeren ruimte voor zijn kortere kledingstukken op twee rijen van rails, terwijl we hebben gekozen om aan de achterkant van de kamer een enkele rail te installeren voor zijn jassen en andere langere items. Door gebruik te maken van de hoogte van de kamer, hebben we twee rijen van planken geïnstalleerd aan drie kanten, zodat Soeren in deze ruimte zijn schoenen en jeans kan opbergen. 

RackBuddy walk-in closet at Soeren le Schmidts home in central Copenhagen

Bekijk onze our Hangin’ With video om een indruk te krijgen van Soeren le Schmidt!