DE SCHOENENKAST VAN: Trine Bang

We willen je uitnodigen om een kijkje te nemen in de geweldige schoenencollectie van Trine Bang. Trine is 34 jaar oud, schoenenliefhebber, werkt als agent voor influencers en woont in Kopenhagen, Denemarken. Dit samenzijn is de perfecte gelegenheid om haar favoriete paren te ontdekken en te zien hoe een echte schoenenliefhebber denkt. 
Trine Bang - RackBuddy schoenenrek collectie
De liefde voor schoenen begon voor Trine al erg vroeg. Op 5-jarige leeftijd ging Trine op vakantie naar het Griekse Eiland Kos, met haar moeder, de beste vriendin van haar moeder en haar dochter. Op een dag waren ze aan het slenterden over het eiland en vonden ze een paar schattige gladiatoren sandalen in een plaatselijke winkel. Trine werd op slag verliefd, alleen er was een klein probleempje, ze hadden haar maat niet. Iedereen kreeg uiteindelijk een paar, maar de kleine Trine niet, die de volgende dag pas stopte met huilen. Als Trine er nu over praat, vraagt ze zich nog steeds af waarom ze geen maat groter had gekocht, deze had ze de zomer erna kunnen dragen. 

 

“Ik vind het geweldig hoe de mensen zich in Zweden kleden, zelfs doordeweeks, dit zou ik graag meer willen zien in Denemarken”


Als een echte Deen zijn platte schoenen onmisbaar in haar garderobe.
Het belangrijkste bij het kopen van schoenen is om een paar te vinden die zowel praktisch als stijlvol is - de essentie van de Scandinavische mode. Haar eerste paar designer schoenen waren de kleurrijke Chanel sneakers die ze na lang sparen uiteindelijk kon kopen. Ze geeft toe dat ze 3 tot 4 keer per dag van schoenen wisselt, dit hangt af van haar dag, maar een paar sneakers is altijd een goede keuze om door de stad te rennen voor meetings. 

Trine Bang - RackBuddy schoenenrek collectie spiegel

Op dit moment zijn de veelzijdige Chloé laarzen haar favoriet, Trine draagt ze constant, naar haar werk, naar een restaurant en zelfs naar festivals. De favoriete merken van Trine zijn Gianvito Rossi voor hakken, Chanel voor schoenen en New Balance voor sneakers.
 

Trine Bang - favoriete paar Chloé laarzen
Voor de lezers die niet bekend zijn met de Deense stijl, voor Denen moeten schoenen comfortabel zijn. Of het nu gaat voor schoenen naar je werk, voor een avondje uit of voor een bruiloft, de sneakers zullen altijd als eerste in de gedachte van een Deen opduiken, en Trine is hierbij geen uitzondering.
Tip: doe zoals Trine, neem een paar mee en wissel van schoenen zodra het middernacht is als je de nacht wilt overleven op een paar Louboutin van 12 cm.

De pandemie heeft ook een impact gehad op de garderobe van Trine - net zoals iedereen merkte Trine dat ze graag meer comfortabelere outfits wilde dragen. Dit jaar zijn de stevige laarzen van Ganni haar meest gedragen paar, en haar volgende aankoop zullen waarschijnlijk de Chanel dad sandalen zijn die we de afgelopen twee seizoenen al overal hebben gezien. Beide paren laten duidelijk de Deense stijl zien, ze geven een meisjesachtige outfit balans maar voegen ook iets extra's toe aan een outfit. Leuk weetje: Trine is misschien de enige Deen die nog nooit een paar Birkenstocks heeft gehad, ze houdt het bij haar Havaianas.

 

“Schoenen hoeven echt niet duur te zijn, maar ik voel me erg aangetrokken tot designer schoenen vanwege de kwaliteit en aandacht voor details”

 

Met Carrie Bradshaw als schoenen icoon, komt het daarom niet als een verrassing dat hoge hakken een groot deel uitmaken uit de schoenencollectie van Trine. Het gekste paar dat ze ooit heeft gekocht is een roos paar hoge hakken in suède van Jeffrey Campbell. De strik was erg groot en het fijne materiaal was niet geschikt voor het Scandinavische weer en daarom heeft Trine ze nog NOOIT gedragen. Maar laat je vooral niet misleiden, ondanks haar 100 paar schoenen, is een Trine een voorstander van pre-loved fashion en aarzelt ze niet om schoenen te verkopen die ze niet draagt.

 

 

Hoewel Trine in Denemarken is geboren wordt ze voornamelijk geïnspireerd door de schoenen cultuur in andere landen waar vrouwen hakken dragen. Ze heeft voornamelijk bewondering hoe de mensen zich in Zweden kleden, of het nu doordeweeks is of in het weekend. Dit zou ze graag meer willen zien in Denemarken, waar de mensen meer de neiging hebben om voor praktisch en makkelijk te gaan. Trine probeert zich altijd in te spannen wanneer ze wordt uitgenodigd en haar favoriete paar stiletto´s worden tevoorschijn gehaald. 

Trine Bang schoenencollectie - RackBuddy schoenenrek collectie blogpost

 

Wanneer Trine praat over haar herinnering over schoenen van vroeger, moet ze terug denken aan haar tienerjaren. Als tiener in de jaren 90 werd Trine enorm beïnvloed door de Spice Girls en verzamelde ze 10 paar Buffalo´s in verschillende kleuren. Ze gaf toe dat het een geweldige manier was om er wat langer uit te zien, dit een geweldige mode tip om er langer uit te zien. Een paar jaar later nam ze de iets wat subtielere schoenentrend over, die erg populair was bij de jongere Denen, en kocht er een paar of 6 van Kawasaki. Trine is een echte schoenenliefhebber en heeft verschillende schoenentrends overgenomen - de ene misschien wat makkelijker dan de andere - maar ze heeft nergens spijt van en kijkt graag terug naar de oude foto´s. 


Instagram en Pinterest zijn de plekken waar Trine de meeste inspiratie voor schoenen vandaan haalt. Deense influencers zijn haar favoriet, maar ze zou haar schoenencollectie graag willen ruilen met Sandra Hagelstam, oprichter van 5 inch and up (no offense Carrie).
Trine Bang schoenenkast - RackBuddy schoenenrek collectie blogpost

Als je een tip van Trine zou moeten onthouden, is dat je altijd voor een klassieke stijl moeten gaan als het gaat om designer schoenen. Maar als je een avondje uit wilt, dan stellen de winkels van Zara je nooit teleur.

Volg Trine @trinetrinebangbang voor meer inspiratie