Kleine ruimtes met enorme mogelijkheden

Kleine ruimtes met enorme mogelijkheden

We hebben onze beste tips bij elkaar verzameld voor een optimaal interieur ontwerp in jouw nieuwe woning. Het betekent niet dat een klein huis minder functionele opbergmogelijkheden te bieden heeft.

1: Vergeet vierkante meters en denk in kubieke meters

De eerste regel is als je kleine huis gaat inrichten dat je vooral niet in vierkante meters moet denken maar ga denken in kubieke meters. Misschien heb je een hoge plafonds? Je begint met het aanpassen van de ruimte. Wees vooral niet bang om dingen aan je plafond te hangen en iets tegen de muur te plaatsen. Hierdoor creëert je een luchtige gevoel,  meer ruimte op de vloer en benut je de ruimte optimaal.

2: Speel met de op maat gemaakt meubels 

 

De op hand gemaakte meubelstukken kunnen een dure aangelegenheid zijn als je zelf niet superhandig bent. Maar het hoeft helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn. Soms moet je gewoon de mogelijkheden in de gaten houden. Er zijn veel bedrijven die op maat gemaakte opbergoplossing aanbieden zonder dat het teveel kost. Je kunt  een eettafel creëren door tafelpoten en het tafelblad te laten hoe jij dat wilt. Als je een geweldige kleine tafel hebt gevonden maar het steekt te ver van de muur af, dan snijdt het in tweeën en monteer het vast tegen de muur met ondersteuningen van tafelpoten.  Door deze trucjes geef je persoonlijk aan je huis en het werkt ook echt. 

3: Ruim op en decoreer heel veel opbergruimte 

Het klinkt misschien iets wat je moeder zou zeggen, maar het is de waarheid, het werkt echt. Door stapels van kleding, papieren en andere rotzooi ziet de kamer er klein uit en onhandelbaar eruit. Het creëert een slechte energie en neemt de aandacht weg van al je coole elementen in je woning. Het gevecht tegen de rotzooi en verzameling van spullen vraagt om een goede opbergoplossing - het is tijd om creatief te gaan denken. Vergeet vooral niet regel nummer 1 -  gebruik de hoogte van je kamer. Planken onder het plafond creëert een sfeer.

4: Koop multifunctionele meubelen 

Het is gaat hier niet om slapen op de keukentafel of eten in bed. Het is gaat hier niet om slapen op de keukentafel of eten in bed. Het is een kwestie om de meubelen meer eigenschappen te geven op de plek waar het zinvol is. Je bureau kan omgetoverd worden tot en eettafel of je bed tot een bank. Kies een cool krukje als nachtkastje en deze kan ook weer gebruikt worden als je een extra zitplaats nodig hebt. Denk op een andere manier.  Als je op een andere manier naar je meubels gaat kijken heb je eindeloze mogelijkheden.

5: Creëer een illusie

De oudste truc uit het boek om je kamer groter te laten lijken zijn spiegels. En daar is een goede reden voor want het werkt echt - je hoeft echt niet je nieuwe appartement in een dansstudio om te toveren. De meeste onder ons willen zichzelf voordat ze in de ochtend het huis verlaten even helemaal in de spiegel zien. Waarom zou je dan niet een mooie, grote garderobe spiegel nemen zodat je huis groter lijkt? Licht en de kleuren van muren hebben hetzelfde effect. Licht laat je kamer groter lijken en open het. Vermijd donkere hoeken en verf je meuren in heldere kleuren. Het laat je kamer stralen. 

Als wij jouw hebben kunnen inspireren en als je nu de juiste gebruiksvoorwerpen nodig hebt voor jouw appartement, vind je hier onder wat ideeën: 

  • Muur steunen voor planken en tafels: Here kun je een voorbeeld vinden. 
  • Tafelpoten: Here kun je een voorbeeld vinden.
  • Een multifunctionele plank voor hoge plafonds: Here kun je een voorbeeld vinden.
  • Een kleding rail hangend aan het plafond: Click hier voor een voorbeeld.
  • Hulp nodig bij het vinden van de perfecte oplossing voor jouw huis: Neem contact met ons op via info@rackbuddy.com!

Table legs RackBuddy Shelfie RackBuddy Joey ceiling RackBuddy