The Reception

Gezellige champagne bar aan de Dannebrogsgade, Vesterbro in Kopenhagen

Goed nieuws voor de wijn en champagne liefhebbers - dit is een plek waar je echt naar toe moet gaan! Bij The Reception in Kopenhagen in het hippe Vesterbro, wordt er van alles aangeboden van Cava tot Crémant, maar ook hebben ze een heerlijk assortiment van wijn en tapas. De twee eigenaren hebben een grote passie voor alles wat bubbels heeft en daarom wilde ze graag een down-to-earth plek creëren waar iedereen dezelfde passie deelt tegen betaalbare prijzen. 

Een hang-out plek voor iedereen

Wij hadden het genoegen om het interieur van een champagne bar te creëren. De bedoeling was dat het niet een bar zou worden die stijf en te chique is waar er al velen van hebt in de Deense hoofdstad. Maar het doel was om een gastvrije en relaxte plek te creëren waar allerlei soorten mensen graag tijd willen besteden.  

Het interieur van een wijnbar wordt door de verschillende materialen, kleuren en textuur die worden gebruikt bovenal op de muur erg interessant. De ruwe stenen muur geeft een charme aan de bar en dient als scheidingsmuur. Je kunt door het smalle raampje kijken in de stenen muur, zodat je al een indruk kunt krijgen van de kamer ernaast.

Lekkere dikke kussens en loungebanken waar iedereen kan gaan zitten, zich kan ontspannen en genieten van de heerlijke bubbels. De loungebanken zijn door ons ontworpen - natuurlijk de onze klassieke RackBuddy look. 

Winebar the Reception - brick walls & daybeds

Daybeds & lounge chairs at The Reception champagne bar

Cozy corner at Vesterbro's new wine bar

What you see is what you get

De bar heeft een bronsachtige uiterlijk met houten planken aan de buitenkant. De opvallende muren binnen in de bar zijn van witte metro tegels - dit is de enige plek in de baar waar lichte kleuren zijn gebruikt. Het domein van de barman staat vol met handige opbergoplossingen, zoals RackBuddy schappensysteem gemaakt van waterbuizen en licht dennenhout.

The bar at Vesterbro's new champagne spot - designed by RackBuddy

the bar at the reception - interior design by RackBuddy

Shelving system for wine glasses - Industrial Design by RackBuddy

RackBuddy rails to hang up kitchenware

 

Glinsterend licht en sprankelende drankjes

The Reception is gevestigd in een hoge kelder, waar de belichting een belangrijk onderdeel is. Het idee was om een erg fascinerend belichting te creëren,  waardoor de locatie de juiste hoeveelheid verlichting krijgt en dat het er ook nog cool uitziet. Dit is het resultaat waar we mee kwamen: veel verschillende LED gloeilampen hangend aan de RackBuddy rekken op maat. We zijn helemaal blij met het resultaat !

Cozy lignting with RackBuddy rails and lightbulbs in different forms and sizes

Industrial Design bar - Copenhagen

lightning solution with RackBuddy rails

Vesterbro’s champagnebar is gevestigd aan Dannebrogsgade 8 en geopend van donderdag tot en met zaterdag voor iedereen die maar langs wilt komen. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.